Jag flyttar!

Ser att vissa hängivna fans fortfarande hänger kvar här! Jag har flyttat till denna fina adress: www.norinjonna.blogg.se. Jag kände att jag behövde något nytt och fräsht, något fiare, något där jag kan få uttrycka mig om vad jag vill när jag vill. Häng med dit vetja!

2014-12-02 - 21:40:10

Fitnesskollen UF

Jag har inte varit aktiv här alls, och jag har inte varit jätte aktiv i träningslivet heller men sanningen är att jag inte mått särskilt bra. Jag är trött, stressad, känner mig vilsen. Och då får faktiskt träningen läggas åt sidan, tyvärr. Men jag har varit duktig med kosten iallafall, haha! 

En utav sakerna som iallafall har hänt sedan sist jag skrev är att jag och 3 andra tjejer har startat upp vårat UF företag. {För er som inte vet vad UF är, så står det för Ung Företagsamhet, och innebär att treorna på ekonomi- samt handelsprogrammen ska starta, driva och avveckla ett företag.} 

Våran affärsidé är en träningslogg på svenska. Få utav er har nog undgått att någon gång se fitnessguru's nya träningloggar - inte jag iallafall men jag är väldigt besviken över det faktum att den är på engelska och även gymgrossistens. Därför tar vi saken i egna händer och designar och trycker upp en egen träningslogg som ni sedan kommer få möjligheten att köpa bland annat på mässor, men antaligen även i vår webshop.
 
Idag fick jag dessutom ett väldigt roligt svar på mejlen; och mer om det kan ni läsa om ni klickar er in nedan:
 
 
Jag hoppas att allting är bra med er. Vi vår helt enkelt höras när jag har tid, hehe!
 
 

2014-10-08 - 17:32:40

Nytt från Ikea

Var på Ikea idag med mammsen och älsklingen. Jag hade ett flertal bestämde grejer på inköpslistan men självklart följde annat med också! Efter dagens shopping tur är mitt rum fulländat sånär som på lite småfix med detaljer. Det känns så otroligt skönt och jag känner mig liksom lugn inombords. Ännu bättre blir det nog imorgon när jag sätter ihop resten utav grejerna.
 
Träningen har legat på latsidan de senaste dagarna. Jag har faktiskt inte haft tid då jag har haft fullt upp hela dagarna. Kosten däremot har jag försökt tänka extra mycket på och även om den inte är perfekt och jag unnat mig både det ena och det andra så märker jag skillnad! Nu när de vanliga skolveckorna börjar, de flesta inköp är klara och jag dessutom knappt jobbar något så ska jag se vad jag kan göra åt saken!
 
Nu blir det sängen efter en lååång dag med knatteskutt-barn och Ikea, sov så gott!
 
"Här skulle det vara en bild, men blogg.se appen tillät inte det 'tack IOS 8!!!' Så den kommer senare" 

2014-09-27 - 22:46:15

"Jag vill också vara så..."

Jag vill ha struktur.
Jag vill vara en sån där människa som alltid kommer ihåg diverse lappar, möten och andra "att göra". Jag vill vara en sån människa som inte väntar in i sista sekund med läxorna och inlämningsuppgifterna utan redan från start börjar och lämnar in en välarbetat uppgift. Jag vill ha struktur.
 
Jag vill vara aktiv.
Jag red i 9 år, 5 dagar i veckan. Tog bussen direkt efter skolan och kom hem mellan 20-21 varje kväll. Jag var en aktiv människa tills i sommras då jag slutade rida och då var det som att någonting dog inom mig. Jag har så länge tjatat om att ha tid att bara vara, sitta efter skolan och göra ingenting. Inte ha några bussar att passa, ta det lugnt och leva livet - nu kan jag göra det och inte mår jag bättre för det. Jag vill vara en aktiv människa, en sådan som inte sitter still utan som rör på sig och gör vad som ska göras och lite till.
 
Jag vill vara en såndär riktigt flickig flicka.
Jag vill klä mig i fina, gulliga, blommiga toppar, ha kritvita möbler i rummet och n ljusslinga längs med fotoväggen. Jag vill ha massvis med kläder att välja mellan, jag vill kunna sminka mig sådär supersnyggt, jag vill vara classy men inte trashy. Jag vill bara känna mig säker med mig själv och vara en såndär riktigt flickig flicka.
 
Jag vill vara ärlig mot mig själv.
Jag vill hålla mina löften gentemot mig själv. Göra saker som får mig att må bra, saker som stärker mitt självförtroende och min egna självbild. Jag vill må bra med mig själv och vara ärlig mot mig själv.
 
 
 

2014-09-26 - 22:50:00

Back from Täby C

Efter praoen idag, som förresten gick sådär överdrivet bra, snabbade jag och min pojkvän oss till bussen mot Täby. Fick min lön idag, och självklart ska den spenderas på en gång!! Skämt åsido så behövde jag vinterjacka och byxor, vilket har fått följa med hem plus mer, hehehe. (Om ni är intresserade av att se vad, kommentera så kanske jag gör ett inlägg om de)

Det har varit en mysig dag, tyvärr han jag ju inte träna, och de gjorde jag inte igår heller då jag låg i sängen sjuk. Men imorgon blir en lugn dag med prao och sen kör jag förmodligen lite cardio antingen ute eller på gymmet!
 
 
 
 
 
 
 

2014-09-25 - 23:15:22

Personlighetsanalys

Din personlighetstyp:
Allvarlig och lågmäld. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggrann, ansvarstagande och pålitlig. God koncentrationsförmåga. Ofta positiv till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserad. Målinriktad. När jag väl bestämt mig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra mina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa mig:
Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.Gjorde demma personlighetsanalys precis nyss, mest bara för att testa, men jag vart ändå både glatt och olyckligt förvånad över hur mycket som stämmer. Du hittar testet här, men tänk på att det inte alltid stämmer till 100%, vi ser dessutom inte oss själva på samma sätt som andra ser oss!

Dela gärna med dig om huruvida resultatet stämde överens med din bild utav dig själv! 

 

2014-09-24 - 19:31:00

Axlar, bröst, biceps

Klockan blev tyvärr lite mycket för att hinna köra hela passet och jag hann inte köra triceps tack vare det. Ibland ångrar man att man är så seg ner på gymmet... Hur som helst gick det jätte bra idag! Det här är först gången jag kör ett pass med enbart vikter. Det här är första gånger jag tränar både biceps, bröst och axlar, någonsin och trots att jag fortfarande inte känner att det är någonting för mig, så var det kul!
 
{alla vikter är exlusive stången}
Axlar:
Millitärpress - 8kg, 8x3
Arnoldspres - 2,5kg på vardera hand, 8x3
Hantel-lyft - 2,5kg på vardera hand, 8x3 på vardera hand.

Biceps:
Bicepscurl med skivstång  5kg, 12x3
Bicepscurl med hantlar -  2,5kg på vardera hand, 12x3 på vardera hand
(Skulle även gjort hammercurls, men hann inte pågrund utav tiden)

Bröst:
Hantelpress - 2,5kg på vardera hand, 8x3
Bänkpress - 10kg, 8x2+12
Flyes - 2,5kg på vardera hand, 5x3
 
 

2014-09-23 - 20:04:55

Pre-workout : Nyttig protein-frappino

Ska alldeles strax ta mig ner till "gymmet" för att köra lite axlar, bröst och armar. Men innan dess ville jag bara dela med mig utav denna gyllene skapelse, nämligen en nyttig protein frappino! {Kan även tillägga att den är vegetarisk}
 
Do like this:
Blanda 1 skopa proteinpulver choklad, krossad is och ca 1,5dl soyamjölk i en mixer. Häll upp i ett glas, spruta på grädde och njut.
 
Ska faktiskt tillägga att jag inte äter grädde, utan enbart har det för synens skull, haha. 

2014-09-23 - 17:41:00